ПОСЕТА МИНИСТРА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ПАНЧЕВУ

Обећана нова атлетска стаза

Министарство намерава да помогне изградњу спортске инфраструктуре у граду

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у Панчеву разговарао са градоначелником Сашом Павловим о заједничкој изградњи дела спортске инфрструктуре у том граду. Удовичић је након тога у панчевачкој Медицинској школи присуствовао предавању о борби против допинга у спорту, које је одржала директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић.

Удовичић је истакао значај који оваква предавања имају због тога што преко њих ученици средњих медицинских школа стичу знања о коришћењу недозвољених супстанци у спорту како би касније могли да се баве вршњачком едукацијом и превенцијом. Додао је како је у професионалном спорту начињен велики напредак у сузбијању коришћења недозвољених супстанци, али не и међу рекреативцима где је највише младих.

„Оно где заостајемо и желмо да имамо већу контролу и већи утицај јесте рекреативни спорт, превенствено на наше рекреативце у теретанама.  Знамо шта се догађа по теретанама и колико су недозвољене супстанце доступне у теретанама“, рекао је министар.

Он и градоначелник Панчева Саша Павлов разговарали су и о финансијској помоћи Министарства изградњи атлетске тартан стазе на стадиону Динама и застирања тартаном мултифункционалног терена крај Хале спортова у Панчеву.

„Да добијемо најсавременији мултифункционални терен, нешто што већ дуже мучи Град Панчево, где би град онда био конкурентан и у односу на спортски туризам, да би могао да привуче већи број екипа да током првенствено летњег периода тренирају на најбољој подлози.“

Павлов је захвалио Удовичићу што помаже да Панчево остане град спорта и врхунских спортиста.

„Мислим да ће у Панчеву више бити урађено у изградњи и реновирању спортске инфраструктуре него за последњих 20 година, пре свега захваљујући чињеници да се на одговорним местима у држави која се баве спортом и омладином налазе спортисти“, навео је Павлов.

Удовичић је похвалио локалну власт због тога што на спорт  и омладину троши осам одсто из буџета, а то је највећи износ који једна локална самоуправа у Републици издваја за те сврхе.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress