Трећа седница Парламента привредника Привредне коморе Србије Јужнобанатског управног округа

О дуалном образовању, проблемима привредника и резултатима пословања

Трећа седница Парламента привредника Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јужнобанатског управног округа, одржана је данас у просторијама Привредне коморе у Панчеву. На скупу је било речи о привредним кретањима у Јужнобанатском управном округу у 2021. години, а усвојен и Извештај о раду ПКС – РПК Јужнобанатског управног округа за прошлу годину. Потом су уследиле презентације Министарства привреде, Фонда за развој Републике Србије и АОФИ и за крај је остављена дискусија.

Седницом је председавао председник парламента привредника РПК Панчево, Борислав Дакић, a скупу је присуствовала и Нермина Љубовић, директорка Директората за привредне парламенте Привредна коморе Србије.

Др Марко Ћулибрк представио је Извештај о раду и говорио је о резултатима рада у претходној години. Посебан акценат у свом излагању је ставио на активности које се реализују. Посебно је апострофирао посете привредним субјектима у којима се отворено разговара о проблемима са којима се сусрећу привредници, као и о скуповима које је РПК Панчево организовала за потребе привредника. Посебно место у излагању је било за активности по питању дуалног образовања. Извештај о раду је једногласно усвојен од чланова Парламента привредника.

Након тога су уследиле презентације Министарства привреде са тренутно расположивим програмима које је представила Александра Вучетић. Презентацију Фонда за развој представила је Џевида Нинков, док је о активностима Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије говорио Никола Тегелтија.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: