НСЗ ће комуницирати са странкама електронским путем

У свим организационим јединицама Националне службе за запошљавање, у уторак, 17. марта, привремено је обустављен непосредан рад са странкама, због тренутне ситуације у Републици Србији, узроковане ширењем вируса COVID-19. У циљу изналажења могућности за најефикасније остваривање континуитета у процесу рада, из НСЗ саопштавају како ће у наредном периоду комуницирати са странкама.

  • Прву пријаву лица на евиденцију и подношење захтева за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености поднети електронским путем.
  • Достављање уверења о статусу лица на евиденцији, спроводиће се електронским путем;
  • Подношење захтева/пријава по расписаним јавним позивима/конкурсима спроводиће се електронским путем.
  • Детаљне информације и обрасци  биће доступни на интернет порталу Националне службе nsz.gov.rs , од 23.3.2020. године
  • Сви потребни обрасци, које је неопходно доставити Националној служби, налазе се на сајту Националне службе, опција Документи, потом опција Обрасци.
  • Прибављање и допуна документације са клијентима размењиваће се  електронским путем;
  • Лицима заинтересованим за програм самозапошљавања као и онима који су већ поднели захтев за учешће у наведеном програму доставиће се електронским путем Презентација Обуке „Пут до успешног предузетника;
  • Послодавцима код којих ће, услед ванредног стања, доћи до прекида реализације програма, прекид ће се третирати као одлагање извршења уговорних обавеза, до завршетка насталих околности;

О свим променама режима рада са странкама, јавност ће благовремено бити информисана. закључује се у саопштењу.

Национална служба за запошљавање обавештава сва незапослена лица заинтересована за учешће на Јавним позивима за доделу субвенција за самозапошљавање у 2020. години, а која нису завршила обуку „Пут до успешног предузетника“, да ће током трајања ванредног стања ова обука бити реализована електронским путем.

Такође, сви заинтересовани за учешће на јавним конкурсима за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2020. години, могу да се пријаве до закључно са 30.04.2020. године.

Све информације  могу се добити путем дежурних телефона, који су истакнути  на улазним  вратима надлежних филијала, или се налазе на сајту Националне службе за запошљавање: www.nsz.gov.rs.

 

 

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: