Уписано је сто четрдесет петоро малишана

Нови вртић „Забавник“ почео са радом

У оквиру ПУ „Дечја радост“ Панчево, отворен је нови вртић „Забавник“ у који је уписано 145 деце, смештених у седам васпитних група, две јаслене, четири обданишне и једна припремни предшколски програм.

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила је вртић „Забавник“ и том приликом изјавила:

Граду Панчеву је приоритет смањење листе чекања, односно да се обезбеде места у вртићу за што више деце. У том циљу је и купљен вртић ‘Забавник’, који је данас почео са радом и примио прву децу. Очекујемо и проширење група у реконструисаном делу вртића ‘Љиљан'“, рекла је она.

Божић је додала и да Град Панчево планира и обејекат за још педесеторо деце у сарадњи са фондацијом Новака Ђоковића, за шта се  очекује да ускоро буде готова документација. Подсетила је да град такође  субвенционише и 40 места у приватној предшколској установи „Кефалица“, већ четврту годину. У плану је и отварање нових вртићких група у још два насељена места, при школама – у Долову, где треба радови да почну и Банатском Новом Селу, где је у току израда техничке документације. Прошле године су вртићке групе отворене у школама у Иванову и Банатском Брестовцу.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: