Марија Јевић поднела је оставку

Нови в.д. директора Дома омладине Панчево Александар Фаркаш

Марија Јевић, поднела је оставку на место директорке Дома омладине Панчево. На том месту била је од 2015. године. Њена оставка константована је на данашњој седници Скупштине града, а за в.д. директора именован је Александар Фаркаш, на период од једне године.

Фаркаш је рођен је 1979. године у Панчеву.

Завршио Факултет за менаџмент, смер менаџмент у медијима.

Радио је као графички дизајнер у панчевачком приватном предузећу „Божић и синови“ од 2000. до 2004. године, а потом као технички директор у фирми „Три тачке – маркетинг и консалтинг“.

Од оснивања странке „Г17 плус“ био је њен члан. У пролеће 2007. је, заједно са са још тринаест чланова Општинског одбора у Панчеву, иступио из чланства те партије „због неслагања са политиком врха Г17 плус“. Крајем исте године основао је Групу грађана Пулс (Панчевачка удружена локална сцена) познатију као „наранџасти блок“. Са њом прелази цензус на локалним изборима, али остаје у опозицији. Септембра 2008. наранџасти блок и ЛСВ потписали су споразум о стратешкој сарадњи којим је било предвиђено да „наранџасти“ подржавају у Скупштини града Панчева политику и интересе Лиге, док ће Лига заступати оно што је важно за то удружење и град Панчево у републичком и покрајинском парламенту. Крајем 2010. године „наранџасти“ се прикључују покрету Уједињени региони Србије. Био је потпредседник панчевачког одбора УРС.

Био је одборник у Скупштини града Панчева у три мандата. Од 2005. до 2008. године био је члан Општинског већа задужен за омладину. До 2011. године био је и координатор програмских активности у панчевачком Дому омладине.

Од 2011. до 2014. руководио је Националном службом за запошљавање у Панчеву. Једно време радио је и као специјални саветник Министра трговине и услуга Слободана Милосављевића.

После локалних избора 2012. Фаркаш је именован за члана Градског већа Панчева задуженог за омладини и спорт као члан УРС-а. У јулу 2013. цео градски одбор УРС прелази у Српску напредну странку. Након реконструкције власти у јулу 2013. године, дошло је до раздвајања ова два ресора али Фаркаш остаје на позицији члана Градског већа задуженог за спорт испред СНС-а.

Од јула 2013. члан је Српске напредне странке. У априлу 2015. изабран је на функцију председника Савета за привреду Градског одбора СНС. Након тога до априла 2017. био је помоћник градоначелника за економски развој.

Ивана Предић, Истиномер

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Orvel
4 године пре

Pancevo polako preuzimaju kadrovi coveka koji je upropastio Srbiju,njenu industriju i bankarstvo.Coveka kojem je Vucic obecavao robiju a danas coveka koji je njegov veliki prijatelj.Svi znamo o kojoj se kreaturi radi,kreaturi koju po zlu pamtimo.Hoce li i sa ovim kadrovima i danas biti isti slucaj.

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: