Унапређење услуга

Нови сајт Министарства за рад прилагођен особама са инвалидитетом

У саопштењу једног од највиших државних органа употребљен је друштвено, али и законски неприхватљив израз – особе са посебним потребама.

Нови сајт Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, прилагођен особама са инвалидитетом, а не посебним потребама, како стоји на сајту Министарства, званично је почео са радом у петак, 1. фебруара.

У саопштењу једног од највиших државних органа, употребљен је друштвено, али и законски неприхватљив израз – посебне потребе, јер особе са инвалидитетом немају посебне потребе, већ имају потребе као сваки други човек, само што им је потребна помоћ у њиховом остваривању.

Поред доступности садржаја интернет презентације на свим уређајима, одликује га и лакоћа коришћења, саопштавају из Министарства.

Приликом израде први приоритет био је одговарајући приказ посетиоцима без обзира са ког уређаја приступају презентацији. Све опције доступне на интернет презентацији могу се користити на десктоп рачунарима, таблетима и осталим мобилним уређајима.

Нови сајт је обогаћен и специјалним уређајима који служе за читање екрана, која је као додатна опција имплементирана у функционалност „Читај ми“ и може помоћи и уколико нисте за рачунаром који има додатни софтвер за читање са екрана.

На сајту је сав садржај доступан и у ћириличном и латиничном писму, а сама претрага је могућа коришћењем оба писма без разлике у резултатима, олакшавајући проналажење садржаја без потребе да се мења писмо уноса на уређају.

Приликом израде такође је вођено рачуна о брзини и приказу сајта уз што мање преноса података.

Министарство ће наставити да ради на развијању и унапређењу услуга усмерене ка свим грађанима, с посебном пажњом када су у питању особе са инвалидитетом и њихове потребе, закључује се у саопштењу Министарства.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: