Нови називи за две улице у Панчеву, парк у Војловици добио име

Градско веће усвојило је на данашњој седници одлуку Комисије за подизање споменика и одређивање назива улица и тргова Скупштине града Панчева о преименовању две улице и именовању парка у Војловици, која је донета 19. јула.

Улица Мученичка ће од сада носити име Миладина Поповића, познатог спортског радника града Панчева, док ће Улица Матеје Гупца на иницијативу Историјског архива у Панчеву, променити име у Улицу Драгутина Илкића Бирте, чувеног панчевачког књижевника.

На иницијативу Реформаторске хришћанске цркве у Србији и Словачке евангелистичке цркве у Србији парк у Војловици добиће назив Парк реформације.

На данашњој седници Градског већа усвојени су и финансијски извештаји ЈП „Градска стамбена агенција“ и ЈКП „БНС“ Банатско Ново Село, као и нацрт одлуке о измени Одлуке о локаланим комуналним таксама.

ЈКП „Хигијена“ је утврдила и цене и за услуге зоохигијене, као и цену за услуге одржавања чистоће на јавним површинама, које је усвојило Градско веће.

Већници су дали сагласност и на предлог текста Уговора о уступању Уговора о замени дела термомашинске опреме у ЈП „Дирекција“ Панчево.

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: