Медијска хајка се наставља

Нове тешке увреде на рачун новинара Ненада Живковића

„Овај ‘текст’ је на трагу оних ‘медијских садржаја’ које су пре скоро две године објавили ТВ Панчево и сајт epancevo.rs, због којих сам их тужио“

Новинар портала Панчево Си Ти (www.pancevo.city) Ненад Живковић изјавио је да је нерегистровани портал „Банатска истина“, објавио сличан, изразито увредљив текст против њега, као што су то пре две године урадили ТВ Панчево и портал еpancevo.rs, због чега их је Живковић тужио.

„Овај ‘текст’ је на трагу оних ‘медијских садржаја’ које су пре скоро две године објавили ТВ Панчево и сајт epancevo.rs, због којих сам их тужио: четири поступка су у току пред Вишим судом у Београду“, казао је Живовић агенцији Бета.

Додао је да претпоставља да је објављивање тог увредљивог текста „реакција из кругова блиских владајућој странци“ на његов текст на порталу Панчево Си Ти о „надмености и бахатости с којом се један од грађевинских инвеститора, чији је отац високи функционер СНС-а, опходио према новинарима нашег сајта“.

Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине оценили су, поводом ранијих напада на Ненада Живковића, да је реч о „гебелсовским методама“ у обрачуну са професионалним новинарима и позвали јавност да се одлучно супротстави пропагандистичким хајкама против професионалних новинара.

У спорном тексту на сајту „Банатска истина“ Живковића, између осталог, називају „распалом наркоманчином“, „смрадом“, „ђубретом издајничким“, „шпијунчином“.

„Не треба да чуди што Нешу Смрада подржавају усташки и балијски медији. Они уживају у његовој продаји Србије и свега што је српско. Редовно гостује и на ЦИА Н1 телевизији, где је једном надмено и признао да је за рачун ДС, а за дебеле паре, радио на поробљавању и уништавању новинара и новинарства у Србији. И тај, такав, љигавац, предаје деци грађанско васпитање?!“, пише у том тексту.

Живковић је у одговору на споран садржај на нерегистрованом порталу Банатска истина, објаснио своју претпоставку због чега је до напада дошло, и о каквом се „медију“ ради.

Бета, Данас, Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: