Нова одлука Скупштине града

Новац из буџета града Панчева за екологију доступан удружењима из целе земље

Одборници Скупштине града изгласали на јучерашњој седници Предлог Одлуке о измени одлуке о начину, критеријумима и мерилима за избор пројкеата удружења грађана у области заштите жвотне средине који се финансирају из буџета града Панчева, у којој је измењен члан 4.

Новом одлуком од сада ће новац Панчевки и Панчеваца за пројекте и манифестације у области животне средине, моћи да користе удружења грађана из целе земље.

„Право учешћа на конкурсу имају регистрована УГ ван територије града Панчева која се…баве питањима заштите животне средине и која ће свој пројекат или пројекат-манифестацију реализовати на територији града Панчева”, гласи измењен члан 4. Одлуке.

Новина је и да УГ више неће моћи да конкуришу за оба конкурса – за пројекат и за манифестације, као до сада, већ само за један.

Незадовољан изменама Никола Ћурчин, одборник Слободног Панчева поднео је амандман на овај предлог, који Градско веће није усвојило. У њему се констатује да је „апсурдно да се новац за реализацију Града Панчева додељује УГ ван територије града, а да не постоји обавеза укључивања неког удружења или институције са територије на којој се планира спровођење активности”.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress