Светски дан Црвеног крста, 8. мај

Незаустављиви – предано и вредно раде и током епидемије корона вируса

Различитим хуманитарним програмима Црвени крст Панчево је у 2020. години стигао до 7.500 људи

Светски дан Црвеног крста, 8. мај, ове године обележава се под слоганом „Unstoppable – Незаустављиви“ – Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно. Тог дана далеке 1828. године рођен је оснивач једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета Анри Динан. На глобаном плану, Међународни Покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца својим активностима и програмима помоћи  обухвата  кроз своју мрежу око 11,7 милиона активних  волонтера и 450.000 запослених, Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца ради у заједницама у 192 државе.

Овогодишњи слоган – незаустављиви- је потврђен у пракси прошле и ове године током пандемије корона вируса када је Црвени крст показао способност брзог прилагођавања новим околностима и потпуно новом начину организовања, пружајући  помоћ најугроженијим грађанима и грађанкама који су због појаве нове кризе били и јесу додатно угрожени, а пре свега маргинализованим групама које су иначе и пре пандемије биле угрожене својим статусом.

Предано и вредно током епидемије ради и Црвени крст Панчево.

Посвећени и одани волонтери и запослени спремни су да у сваком тренутку одговоре на тренутне изазиве као и да мобилишемо хуманост и солидарност суграђанки и суграђана са циљем да спасимо животе и ублажимо патње и доносемо промене у животу наше локалне заједнице. Волонтери, волонтерке  и особље Црвеног крста Панчево улажу све напоре како би осигурали да нико ко се обратио  не буде остављен без помоћи и заборављен“, каже у Црвеном крсту Панчево.

Црвени крст Панчево својим различитим хуманитарним програмима  је у 2020. години стигао до 7.500 људи, јачајући заједницу кроз своје: социјалне и здравствене програме, припрему и одговор на несреће, мотивисање грађана да добровољно дају крв, програм бриге о старијима, рад са маргинализованим групама, рад са младима и притом је био вођен својим хуманитарним вредностима и принципима трудећи се да кроз своје програме гради заједницу које укључују све грађане и грађанке  јачањем њихове свести и подизањем нивоа знања на исти начин, наглашава Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста Панчево.

Црвени крст Панчево од 8. до 15 маја ће низом активности обележити недељу Црвеног крста.

 

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: