Светски дан Црвеног крста, 8. мај

Незаустављиви – предано и вредно раде и током епидемије корона вируса

Различитим хуманитарним програмима Црвени крст Панчево је у 2020. години стигао до 7.500 људи

Светски дан Црвеног крста, 8. мај, ове године обележава се под слоганом „Unstoppable – Незаустављиви“ – Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно. Тог дана далеке 1828. године рођен је оснивач једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета Анри Динан. На глобаном плану, Међународни Покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца својим активностима и програмима помоћи  обухвата  кроз своју мрежу око 11,7 милиона активних  волонтера и 450.000 запослених, Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца ради у заједницама у 192 државе.

Овогодишњи слоган – незаустављиви- је потврђен у пракси прошле и ове године током пандемије корона вируса када је Црвени крст показао способност брзог прилагођавања новим околностима и потпуно новом начину организовања, пружајући  помоћ најугроженијим грађанима и грађанкама који су због појаве нове кризе били и јесу додатно угрожени, а пре свега маргинализованим групама које су иначе и пре пандемије биле угрожене својим статусом.

Предано и вредно током епидемије ради и Црвени крст Панчево.

Посвећени и одани волонтери и запослени спремни су да у сваком тренутку одговоре на тренутне изазиве као и да мобилишемо хуманост и солидарност суграђанки и суграђана са циљем да спасимо животе и ублажимо патње и доносемо промене у животу наше локалне заједнице. Волонтери, волонтерке  и особље Црвеног крста Панчево улажу све напоре како би осигурали да нико ко се обратио  не буде остављен без помоћи и заборављен“, каже у Црвеном крсту Панчево.

Црвени крст Панчево својим различитим хуманитарним програмима  је у 2020. години стигао до 7.500 људи, јачајући заједницу кроз своје: социјалне и здравствене програме, припрему и одговор на несреће, мотивисање грађана да добровољно дају крв, програм бриге о старијима, рад са маргинализованим групама, рад са младима и притом је био вођен својим хуманитарним вредностима и принципима трудећи се да кроз своје програме гради заједницу које укључују све грађане и грађанке  јачањем њихове свести и подизањем нивоа знања на исти начин, наглашава Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста Панчево.

Црвени крст Панчево од 8. до 15 маја ће низом активности обележити недељу Црвеног крста.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: