Кампања за популаризацију пројекта

(Не)успех програма „Култура на поклон“

Подаци показују да од десет средњих школа ваучере највише користе ученице и ученици Гимназије „Урош Предић“

Од краја јануара, када је покренут програм локалне самоуправе „Културе на поклон”, па до данас, поклон – ваучер који је улазница за културне догађаје у Панчеву и насељеним местима, искористило је тек стотинак средњошколаца, од њих 1.500. Подаци показују да од десет средњих школа ваучере највише користе ученице и ученици Гимназије „Урош Предић“.

Реч је о програму намењеном свим суграђанима и суграђанкама који ове године напуне 18 година, и добијају ваучер у вредности од 3.000,00 динара.

За Немању Ротара, члана Градског већа задужен за културу и омладину, који је иницијатор поменутог програма, представљена статитика не значи неуспех акције, и за сада скромни одзив средњошколаца акцији га не обесхрабрује.

„Ово није ад хок акција него је нешто на дуге стазе – време мора да учини своје. Програм се наставља и следеће године и волео бих да се настави и после мене“, рекао је Ротар приликом јучерашњег обиласка три средње школе – Машинске,  Техничке школе „23. мај“ и Економске школе „Паја Маргановић“, ради промовисања пројекта „Култура на поклон”.

Он је додао да је ово друга кампања за популаризацију акције, те да је обавештење приликом покретања акције стигло за рачунима за воду на 30.000 адреса. Рекао је да ће промотивних кампања бити још.

Ваучер може да се прузме у Канцеларији за младе (у Градској управи града Панчева). Важи годину дана од дана преузимања, а за све детаљније информације доступни су телефони 013/308-906 и 013/308-907, као и мејл [email protected]. и фејсбук страница.

„Кредит“ ваучера може да се користи за посете гостујућим представама, концертима, музичким, позоришним, филмским и другим фестивалима, изложбама, програмима у области књижевности, за чланство у Градској библиотеци Панчево, као и за друге културне програме које организују Културни центар Панчева, Дом омладине Панчево, Народни музеј Панчева и друге установе културе чији је оснивач Град Панчево.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: