После 15 година проведених на руководећим положајима у удружењу

Недим Сејдиновић поднео оставку на место председника НДНВ

„Дошло је време да нове генерације новинара и сарадника преузму управљање удружењем“

Недим Сејдиновић, председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) поднео је данас оставку на то место. О томе је, како стоји на сату НДНВ-а обавестио о томе и извршни одбор удружења.

Додаје да су разлози за оставку личне природе.

„Чињеница да се безмало петнаест година налазим на разним руководећим положајима у НДНВ-у, као и да су протекле године за новинарска и медијска удружења, у борби за медијске слободе, али и за сопствени опстанак, биле веома напорне и трауматичне – говори довољно сама по себи. Ово међутим није лоша вест ни за мене лично ни за НДНВ. Ускоро ће наше удружење, о чему ћете бити обавештени, имати скупштину на којој ће бити усвојен нови статут и изабрани нови органи управљања, а у току је и рад на изради стратешког плана, који ће дугорочно одредити циљеве и методе будућег деловања удружења. Као што сам рекао пре пар месеци на прослави 29. рођендана НДНВ-а, дошло је време да нове генерације новинара и сарадника преузму управљање удружењем, а да ми – нешто искуснији – будемо са њима и уз њих. Поносан сам што сам допринео томе да је стасала сјајна екипа младих новинара, чланова и сарадника НДНВ-а, који ће итекако, уз нашу несебичну помоћ, знати да се носе са бројним изазовима који се налазе пред нама. Своју професионалну каријеру настављам у Независном друштву новинара Војводине“, стоји у отвореном писму Недима Сејдиновића.

Он каже да његова оставка нема везе са најновијим таласом претњи и увреда којима је ових дана изложен, као и да је сигуран да ће и у будућности бити мета мржње и вербалног насиља, јер је то саставни део посла којим се бави у овим несрећним временима.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: