Подршка локалним медијима

НДНВ покренуо кампању „Тачка окупљања“

Донације и за сајт Панчево Си Ти

Независно друштво новинара Војводине (www.ndnv.org) и пет локалних медија из Војводине www.maglocistac.rs, из Суботице, www.storyteller.rs из Бачког Петровца, www.fabrikakreativnosti.com и www.agrosmart.net из Новод Сада и панчевачки сајт Панчево Си Ти (www.pancevo.city), покренули су кампању за донације грађана у заједнички фонд „Тачка окупљања“, која ће трајати од 2. до 12. октобра. Новчани прилози, који ће бити распоређени свим наведеним медијима, се могу оставити на платформи donations.ndnv.org одељак „Тачка окупљања“.

Циљ кампање је да се кроз донације публике и грађана обезбеди несметани рад ових пет редакција у наредним месецима. Сваки медиј ће своју публику редовно обавештавати о томе на шта је утрошен новац, и учинити им доступне текстове, видео прилоге и остале материјале који су настали захваљујући њиховим донацијама.

У НДНВ-у наводе да је независно новинарство на локалном нивоу данас важније и потребније него икада, јер извештавање традиционалних медија у јавном интересу средине у којој делујемо упадљиво изостаје.

„Одлучили смо да се удружимо како бисмо ојачали, освежили и обогатили медијску сцену у локалним заједницама, а публици понудили квалитетне медијске садржаје“, пише у саопштењу.

Кампања ће бити пропраћена и на друштвеним мрежама, на којима ће кроз кратак видео серијал грађани и грађанке моћи да сазнају више информација о сваком медију посебно, о самој кампањи, као и о начину на који је удруживање у Тачку окупљања“ донело нове вредности и промене на боље на војвођанској локалној медијској сцени.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: