Градски превозник пред колапсом

Народна странка Панчево тражи смену директора АТП-а

„Недопустиво је да први септембар донесе штрајк у аутопревознику чији је оснивач град“.

Градски одбор Народне странке позвао је градоначелника и Градско веће да се хитно укључе у решавање проблема у АТП-у, пошто овакво стање, како су саопштили, озбиљно угрожава функционисање града и грађана.

„Недопустиво је да први септембар донесе штрајк у аутопревознику чији је оснивач град, а АТП је практично монополиста када је месни јавни превоз у питању. Завршени су одмори, почела школска година, а ученици и студенти имају велики проблем како уопште да дођу до школа и факултета. Такође велики број запослених користи услуге АТП-а. Из градске власти сви ћуте и обмањују јавост да су боловања возача разлог редуковања полазака односно прелазак на недељни ред вожње у седмици када саобраћај треба да буде најфреквентнији. Постављамо питање како је могуће се скоро комплетно возно особље баш сада разболи“, пише у саопштењу.

Народна странка је пре тачно два месеца упозоравала да је АТП пред колапсом и да се доводи у питање функционисање градског превоза и тиме и самог града.

Они подсећају да су тада у саопшетењу од 02. јула упозоравали да је одлука да се изнајмљују половни аутобуси по цени од 2.000 еура месечно по возилу катастрофална и да има за циљ само испумпавање новца из АТП-а,а да сами аутобуси нису у добром стању те да ће донети и додатне трошкове одржавања.

Тај уговор наравно није раскунут и сваког месеца АТП уредно плаћа лизинг половних аутобуса, а нема новца за повећање плата возача који раде у немогућим условима возећи полуисправна возила.

Градски одбор Народне странке Панчево саопштава да потпуно подржава захтеве возача за повећање плата је новца очигледно има само га треба усмерити на други начин односно престати са пљачком АТП-а.

„Говорили смо да је АТП пред колапсом нико није слушао. У међувремену град је расписао конкурс за градњу нове аутобуске станице. вероватно је план да се она гради годинама,а на месту старе знајући идеје ове власти ће нићи поплочан трг по угледу на Трг Републике“, истичу у Народној странци.

Они апелују поново на директора АТП-а Бојана Бојанића да поднесе оставку пошто, како кажу, очигледно да не уме или неће да води АТП стручно и професионално јер је градски превоз у колапсу, а нормално функционисање живота грађана Панчева је угрожено.

Такође, апелују и на градску власт да хитно нађе решење и побољша услове за рад возача и возног особља јер је то најздравији део АТП. Ти радници, напомињу, су једино што још вреди у АТП-у и још једино они држе ово предузеће изван потпуног колапса.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: