Састанак представника јавно-комуналних предузећа у Привредној комори Панчево

Највећи проблеми: Уредба о забрани запошљавања и све мањи број радне снаге

Уредба о забрани запошљавања, све мањи број радне снаге, слабо умрежавање, непостојање шифре за комуналну делатност, неки су од заједничких проблема са којима се суочавају комунална предузећа на територији читаве Србије, па и у Јужнобанатском, Средњебанатском, Браничевском и Подунавском округу, закључено је на састанку који је јуче, у четвртак, 30. новембра, одржан у просторијама РПК Јужнобанатског управног округа у Панчеву.

Скуп је организовало Удружење за комуналну делатност Привредне коморе Србије у сарадњи са Регионалним привредним коморама Јужнобанатског, Средњебанатског, Браничевског и Подунавског управног округа на тему „Стање у комуналној делатности“.

Далибор Јокнић, секретар Удружења за комуналну делатност Привредне коморе Србије истакао је да је улога Привредне коморе да повеже сва четири стуба на којима почива комунална делатност, а који чине држава, локалне заједнице, комунална предузећа, и грађани. Он је истакао да то није увек лако имајући у виду проблеме са којима се суочавају предузећа, али и однос државе према комуналној делатности.

„Потребно је повећати капацитете предузећа кроз локалну регулативе, удруживање капитала и јавно-приватна партнерства, како би предузећа изашла на тржиште. Проблем је што су често локалне самоуправе маћихе јавним предузећима и кроз законске акте омогућавају да се комуналном делатношћу бави неко други“, истакао је Јокнић.  

Састанку су присуствовали представници предузећа која обављају комуналну делатност у општинама Јужнобанатског, Средњебанатског, Браничевског и Подунавског управног округа. Они су кроз дијалог разменили искуства и покушали да нађу решења за проблеме који их тиште.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: