Колике су плате градских челника

Начелница Градске управе и њена заменица зарађују више од градоначелника

Начелница Градске управе Панчево Марија Петровић, и њена заменица Борислава Вујановић, зарађују више од првог човека града Панчева. Према подацима из Информатора града Панчева од 02. октобра, плата начелнице износи 115,360 динара, док је њена заменица зарађује 111,861 динара месечно.

Плата градоначелника града Панчева Александра Стевановића износи 110,743 динара, док његова заменица Драгана Купрешанин зарађује 106,030 динара. Уместо некадашњих пет помоћника, колико је бивши градоначелник Саша Павлов имао, Стевановић има само две помоћнице – Мају Витман, помоћницу Градоначелника за економски развој – градску менаџерку, и Александру Ђурић, помоћницу за правна питања и реорганизацију Градске управе. Као постављена лица оне имају плату од  104,306 динара.

Како стоји у информатору чланови Градског већа имају плату од 101,318 динара, и у овом сазиву их је седморо. Уместо ресора за здравство, формиран је ресор за локалну самоуправу и информационе технологије, који води Жарко Дакић. Чланица Градског већа за образовање остала је Татјана Божић, а на свом радном месту остала је и Катарина Бањаи, која је и у овом сазиву задужена за заштиту животне средине и одрживи развој. Некадашњи помоћник градоначелника Предраг Живковић, сада је већник за саобраћај и комуналну делатност  док је Миленко Чучковић остао у ресору за рад, запошљавање и социјалну политику. Нове две градске већнице су Марија Јевић, задужена за културу и омладину и Владислава Д. Максимовић, задужена за пољопривреду, село и рурални развој. Иако су режимски медији након избора спекулисали чак и о именима за градског већника за здравство, тај ресор ипак није формиран, и поред здравствене ситуације у вези са пандемијом корона вируса.

Председник Скупштине града Тигран Киш месечно заради исто колико и заменица градоначелника – 106,030 динара, а његова заменица Бранка Петровић, која није на сталном раду прима накнаду од 53,943 динара. Секретарка Скупштине Мирјана Јоцић, инкасира 94,646 динара, њена заменица Сања Поповић – 91,629 динара.

Градски правобраницлац зарађује 111,811 динара, а његов заменик, као и заменик секретара Скупштине града – 91,629 динара. Заштитница грађана Јелена Стојковић Соколовић има 106,855 динара, а њен заменик 101,318 динара.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: