Лепа друштвено ангажована акција суграђана и суграђанки

На младима свет остаје, а читати се мора

Панчевачки гимназијалци и гимназијалке поклонили суграђанима и суграђанкама путну библиотеку

Панчевачки гимназијалци 106. генерације (1974-1977) осмислили су и реализовали интересантну акцију у оквиру које су прикупили преко 600 књига, које су постале део путничке библиотеке – БиблиБус, постављене у згради главне Аутобуске станице Пантранспорта у Панчеву.

Књиге за децу и за одрасле, на српском, руском, енглеском и на језицима националних мањина путници и суграђани и суграђанке моћи ће бесплатно да узимају књиге на читање без обавезе да их и врате, као што ће моћи и да доносу књиге које су прочитали и оставе их на полицама БиблиБуса.

Библиотека је постављена данас, поводом Дана града, 8. новембра, а свечаном отварању присуствовали су
бивши гимназијалци и представници Пантранспорта.
Милосава Павловић, једна од гимназијалки 106. генерације рекла је да је њихова блискост и чести контакти изнедрила идеју да учине нешто корисно за град и долазеће генерације. Она је рекла да је ову идеју осмислила Гордана Влајић, библиотеку је дизајнирао и конструисао Саша Јанковић, стошесту генереацију гимназијалаца окупила је Славица Милашиновић, а лого БиблиБуса, знак и дизајн фолија на путничкој библиотеци урадио је Владимир Сивчевић Волођа, једини учесник пројекта који није из ове генерације, али јесте пажљиви избор представника панчевачких гимназијалаца, с обзиром да је пре неколико година проглашен једним од 100 најутицајнијих младих уметника на свету.
За ову прилику Јован Винчић, коју је прочитао, а библиотеку су симболично отпаковале унуке гимназијалаца, јер како су рекли на младима свет остаје, а читати се мора.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: