Нова погодност за грађане и грађанке

Могућност плаћања картицама у Градском услужном центру Панчево

Градска управа града Панчева увела ПОС терминале за плаћање платним картицама у Градском услужном центру.

Увођењем ПОС терминала омогућава се странкама ефикасније и брже плаћање услуга које пружа Градска управа, а све у циљу модернизације и унапређења рада Градске управе и боље услуге за грађане, новоди се у саопштењу.

Након закључивања споразума између Града Панчева и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Републике Србије, у просторијама Градског услужног центра постављено је шест ПОС терминала.

Постављање ПОС терминала омогућава грађанима да административне, комуналне и друге таксе, порез на имовину и друге накнаде плате платним картицама и то из програма DINACARD, POST CARD, VISA И MASTERCARD картица, без обзира на банку издаваоца, што подразумева ефикасније и брже пружање услуга странкама (правним и физичким лицима).

ПОС терминали инсталирани су у просторијама Градског услужног центра, и то три у Писарници Градске управе, два у Матичној служби и 1 један у Секретаријату за пореску администрацију.

Град Панчево је поводом увођења ПОС терминала постао један од 60 учесника Националног такмичења “Шампиони безготовинског плаћања”, које организују Kанцеларија за ИТ и еУправу и НАЛЕД, уз подршку компанија Mastercard и Visa у периоду од 1. јула до 31. децембра 2019. год.

Оштине и градови ће се такмичити у томе на чијим шалтерима ће бити обављен највећи број плаћања картицом у односу на број становника. Првих 10 локалних самоуправа у чијим шалтер салама буде остварен највећи број плаћања картицом током такмичења, добија плакету “Шампиони безготовинског плаћања”.

Првих пет локалних самоуправа добија интернет презентацију “У служби грађана”.

Првопласирана локална самоуправа добија дечје игралиште у вредности од 20.000 евра. Информације о такмичењу можете погледати на интернет страници:  http://uzmiracun.rs/stranica-uslovi-i-pravila-takmienja-16245

 

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: