Опречне информације из Аутотранспортног предузећа Панчево

Мистерија АТП-а: Да ли аутобуси редовно саобраћају за Београд?

Градоначелник: Нема додатног новца за АТП

Поласци аутобуса АТП-а за Београд и даље су редуковани, тврди Бојан Бојанић, в.д. директора тог јавног предузећа. Ипак, када смо поззвали број за информације АТП-а два пута добили смо исти одговор од два различтиа радника –  аутобуси АТП нормално иду за Београд, на 15 минута.

Како бисмо проверили информацију, отишли смо на станицу, на којој се у року од 15 минута, од 10:15 до 10:30 сати, зауставило два аутобуса АТП-а.

Директор пак каже да ситуација у предузећу и даље није стабилна, и да се за сад не зна како ће предузећи пребродити проблеме.

Од Градске управе, очигледно неће моћи да рачунају на помоћ. Саша Павлов, градоначелник Панчева, каже за наш портал, да АТП као и нека друга градска јавно комунална предузећа, увек има потребу за додатним финансијским средствима, и да се градска власт труди да смањи та средства, и да усмерава као субвениције, а не као донације због лошег пословања.

Мислим да треба да будемо стрпљиви, рекао је он.

Додаје да не би било смислено сада улагати у куповину нових аутобуса, за које иначе локална самоуправа и нема средстава, јер је решавање проблема у АТП-у започето покретањем иницијативе за пројекат јавно-приватног партнерства.

Павлов истиче да није био обавештен о обустављању саобраћаја за Београд у суботу, 13. априла, и додаје да предузеће нема законску обавезу да о томе обавести оснивача, већ само моралну.

Мислим да није требало да то буде у суботу, да се не би везивало са овим дешавањима. Ја сам замолио да се на то реагује, речено ми је да ће од понедељка колико-толико нормализовати превоз до Београда“.

Он је поново истакао да је правно-формално град у обавези да одржава приградске и градске линије, али не и међумесне.

„Има могућности да се изађе у сусрет АТП-у, али не сматрам да је финансијски оправдано, имајући у виду шта шта покушавамо да урадимо са АТП-ом и да желимо да омогућимо увођење алтернативе – БГ воза. У вези са тим очекујумо позив од Министарства, имали смо разговоре са министарком Михајловић, и надам се да ћемо наћи најбоље решење“, закључује Павлов.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: