АТП примењује ред вожње током школског распуста, уз додатне поласке

Мањи број полазака због недостатка возача

Неизвесно је колико ће нови режим бити на снази јер радници непрестано одлазе

Због мањка возача, ЈКП Аутотранспортно предузеће Панчево (АТП) смањило је број полазака аутобуса на појединим линијама, за укупно 16 одсто у односу на редован ред вожње. Измене се односе на градске линије 3,4,6,14, као поједине поласке за Банатски Брестовац, Иваново и Глогоњ.

Како стоји у обавштењу на сајту АТП-а, од 15. јануара, у градском саобраћају примењиваће се ред вожње који важи за време школског распуста уз додатне поласке на линијама 3,4 и 6.

Неизвесно је колико ће нови режим бити на снази, јер према речима Воје Савичића, руководиоца саобраћаја у АТП-у, возачи непрестано одлазе, а до нових радника је тешко доћи.

„Само прошле године из предузећа је отишло 40 возача. Успели смо да запослимо скоро половину од тог броја и сада их имамо 134 на списку, а оних који раде 130, 132. Како би се вратили на пун режим потребно нам је још 8 до 10 возача, а додатно већ имамо најаве одласка пет, шест возача током јануара и фебруара“, обајшњава наш саговорник и додаје да предузеће нема механизме да задржи возаче јер не може да им понуди веће плате, које су највећи разлог напуштања фирме и износе око 37.000 динара.

На улицама Града Панчева тренутно саобраћа 50 аутобуса. АТП је због старих возила и строже техничке контроле остао крајем прошле године без 20 аутобуса, а како смо сазнали од нашег саговорника, свих 20 аутобуса је замењено половним возилима обреновачке фирме Транс Југ д.о.о.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: