Црвени крст Панчево обележава Европски дан борбе против трговине људима

Луткарска представа и Сајам

Активности које Црвени крст Србије спроводи имају велики превентивни значај јер су усмерене на децу и младе, као посебно угрожене циљне групе

Европска Комисија 2007. године прогласила је 18. октобар за Европски дан борбе против трговине људима. Од тада се широм Европе организују активности које имају за циљ подизање свести јавности о проблему и последицама трговине људима.

Активности које Црвени крст Србије спроводи имају велики превентивни значај јер су усмерене на децу и младе, као посебно угрожене циљне групе, али и на професионалце који, у свом раду, могу доћи у контакт са жртвама трговине људима.

И ове године Црвени крст Панчево обележава Европски дан борбе против трговине људима у склопу спровођења Акционог плана Града Панчева у области превенције, сузбијања и отклањања последица трговине људима за 2022. годину, активностима које су подржане од стране Локалног тима за борбу против трговине људима.

Ове године у Панчеву се дешава централна прослава Црвеног крста Србије, када је обележавање Европског дана борбе против трговине људима у питању.

У Културном центру Панчева, у уторак 18. октобра, од 18 сати, биће одржана се луткарска представа „Превентивно позориштанце” намењенa деци узраста од 1 до 4 разреда, а након представе биће организован и Сајам борбе против трговине људима са интерактивним штандовима. Деца могу доћи на представу у пратњи родитеља или учитељице/а, улазнице за представу су бесплатне.

 

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: