Биланс стања и успеха садржи само цифру нула

Ликвидација АТП-а у току, дуг на рачуну 12,5 милиона динара

Приликом хакерског напада нестали подаци за последњих 20 година

Ликвидација Аутотранспортног предузећа Панчево покренута је 25. септембра, након одлуке Скупштине града, а 6. октобра АПР је донео решење којим је усвојена регистрациона пријава за почетак ликвидације. За ликвидационог управника изабран је Бојан Бојанић, који је то сада обављао функцију в.д. директора предузећа, имао је 30 дана да сачини почетни ликвидациони биланс, који је предат градској власти 5. новембра.

Ликвидациони управник је 19. октобра послао позив познатим повериоцима да пријаве своја потраживања имејлом јер, како пише у званичним докуметнима, није било могућности да користе услуге поште, због блокада рачуна који износи 12.557.682,66 динара.

Биланс стања и успеха садржи само цифру нула, јер како је објашњено у документима предузећа и градске власти, 25. маја ове године дошло је од хакерског упада на сајт АТП-а, и том приликом сви подаци за последњих 20 година су избрисани. Хакери су тражили откуп података, али није прецизирано која је сума била у питању. Због што подаци више не постоје, није било могуће урадити ревизију финансисјких извештаја за прошлу годину, наводи Бојанић.

У консултацији са ДРИ дошло се до закључка да није могуће сачитнити истинит ликвидациони билас, те је одлучено да се достави ликвидациони биланс са вредностима нула“, пише у документацији достављеној одборницима на одлучивање.

Предлог ове одлуке о усвајању почетног ликивидационог биланса ЈКП Аутотранспорт Панчево, усвојен је на седници Скуптшине града, одржаној  16. новембра.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress