Новогодишњи базар у ОШ „Јован Јовановић Змај"

Креативност, хуманост и предузетнички дух међу децом

Солидарност, сарадња, хуманост, предузетнички дух – преплавили су у суботу, 16. децембра Основну школу „Јован Јовановић Змај“, у којој је одржан Новогодишњи Змајев базар. У креирању производа за велику зимску, шарену продају учествовали су сви ђаци школе (око 550), као и наставници и наставнице, учитељи и учитељице, родитељи и рођаци.

Деца, али и одрасли су показали креативност, и по симболичним ценама понудили на продају честитке, украсе, колаче, кокице и лимунаду и друго, а све у духу новогодишњих празника.

„Ја сам припремио колаче, мама ми је помогла. У школи смо правили капе, украсе и честитке од тоалет папира у облику ирваса. Продавали смо још неке кифлице. Лимунада је коштала 30, кокице 50, колачи 30, честитке 30 динара и скоро смо све продали. Свиделе су ми се неке идеје других ученика, били су необични цртежи, крофне и тако то“, испричао нам је Михајло Олћан, ученик другог разреда и рекао да ће новац који су прикупили искористити за поправку телевизора у боравку.

Вредни су били и седмаци. Катарина Деља је код куће правила мафине од чоколаде, а у школи честитке и украсе. Заједно са другарима услуживала је купце на штанду VII1.

„Јако ми се свидело јер смо прва школа која тако нешто ради. Ово је супер начин да се прикупи новац за хуманитане ствари. Било ми је веома било занимљиво, и владала је празнична атмосфера. Половну новца смо наменили за хуманитарне сврхе, а друге део новца потрошићемо на журку коју ћемо организовати у школи“, рекла је она.

Током базара родила се идеја да новац буде усмерен у хуманитарне сврхе, па ће нека одељења део новца или читаву суму који су прикупили уплатити за операцију мале Ане Ирис Филипоски, која ускоро треба да путује на операцију у Турску.

„Базар је привукао велики број људи и комшија, код деце су се пробудили креативност и предузетнички дух, а акција је имала и хумантарни карактер и наш циљ је постигнут“, оценио је  Владимир Марковић, директор ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Укупно је прикупљено 141.000 динара, и тај новац ће значити и деци, али далеко више у памћењу ће им остати лепо дружење, и сазнање да су помогли неком својим креацијама.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: