Менторски програм у оквиру пројекта удружења ЖМИГ и FemPlatz

Конкурс за жене са инвалидитетом из целе Србије

У оквиру пројекта Менторски програм за жене са инвалидитетом, који први пут у Србији спроводе удружења FemPlatz и Женска мировна група – Панчево уз подршку УН Wомен у Србији, отворен је конкурс за менторине, од 6. до 20. фебруара.

Намењен је девојкама и женама са инвалидитетом из целе Србије, које су заинтереоване да развијају своје потенцијале и уче из искустава, знања и вештина других жена са инвалидитетом.

Пројекат Менторски програм за жене са инвалидитетом траје од септембра 2018. до јуна 2019. године, и реализује се у оквиру програма „Аутономија, глас, учешће особа са инвалидитетом“, са циљем остваривања права и успостављања новог начина оснаживања жена са инвалидитетом кроз вршњачку подршку. Програм треба да обезбеди платформу за јачање гласа, учешћа и аутономије жена са инвалидитетом за одлучивање у свим областима.

До сада су одабране менторке које ће учествовати у реализацији пројекта и спроведена је обука за њихов рад са менторинама. Избор менторки вршен је директним позивањем на основу њиховог учешћа и активизма на унапређивању положаја и видљивости жена са инвалидитетом у Србији.

Удружење грађанки FemPlatz ради у области заштите од дискриминације и остваривања права жена и девојчица из вишеструко маргинализованих група. Женска мировна група – Панчево (ЖМИГ) од 2001. године ради на развијању и афирмисању културе мира и ненасиља, и родне равноправности.

Више о конкурсу и начину пријаве: https://mpzisrbija.wordpress.com/konkurs/

Више о пројекту: https://mpzisrbija.wordpress.com/o-projektu/

 

 

Саопштење

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: