Презентација програма у Привредној комори Панчево

Конкурс за предузетнике, микро, мала и средња предузећа и задруге

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Јужнобанатског Управног округа и Регионална развојна агенција Јужни Банат организују презентацију „Програм Министарства привреде и Фонда за развој Републике Србије

Презентација ће бити одржана у четвртак, 25. октобра, од 11 сати, у сали ПКС-РПК Панчево, Змај Јовина 1а, Велика сала на 1. спрату

Право да се пријаве на Јавни позив за доделу бесповратних средстава и право да поднесу захтев за кредит код Фонда, имају предузетници, микро, мала и средња предузећа и задруге који су регистровани у Агенцији за привредне регистре најкасније до 31.12.2015. године, а који доставе званичне финансијске извештаје за претходне две године у којима није исказан нето губитак и који испуњавају услове из Програма.

Услов који се односи на доставлјање финансијских извештаја, не примењује се на предузетнике који немају обавезу достављања тих извештаја (предузетници који воде просто књиговодство и предузетници који паушално плаћају порез).

Средства се одобравају за:
– куповину, изградњу, реконструкцију и адаптацију или санацију пословног или производног простора,
– куповину опреме (нове или половне),
– трајна обртна средства и
– набавку софтвера и других нематеријалних улагања.

Финансијска подршка је у виду бесповратне помоци од 20 одсто инвестиционог улагања и 80% из кредита Фонда за развој РС (каматна стопа 1,5 одсто-3 одсто – у зависности од средства обезбедења). Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31.12.2018. године.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: