У оквиру пројекта панчевачких организација CETRA и SINHRO

Конкурс за младе истраживаче јавних услуга

У оквиру пројекта „За ефикасније праксе и политике јавних услуга у Панчеву у условима нове реалности“, који реализују панчевачке организација CETRA и SINHRO, расписан је конкурс за младе истраживаче/ице јавних услуга.

Задатак младих истраживача/ица ће бити да анализирају колико су биле успешне јавне установе и институције у граду Панчеву, од марта 2020, у пружању и прилагођавању услуга у условима пандемије КОВИД-19, и да о томе саставе извештај. Процес истраживања ће се спроводити коришћењем јавно доступних информација, упитима за информације институцијама, прегледом медијских садржаја везано за рад институција и на друге начине који истраживачи одреде. Области јавних институција које су од
интереса за истраживање обухватају: установе образовања и васпитања, Градска управа, култура, социјална заштита, здравство.

За одабране истраживачице/истраживаче обезбеђене су обука и менторска подршка при одабиру области и институција, као и током израде извештаја. Део извештаја су и препоруке за унапређење услуга. Такође, истраживачицама/чима на располагању ће бити и истраживање задовољства грађа јавним услугама које је спроведено са грађанима на репрезентативном узорку у току марта 2021.

Истраживање ће се спроводити од маја до јула 2021. године. Током реализације пројекта обезбеђен је простор за рад у SINHRU hub-u. Организатори напомињу да је за истраживаче/чице пројектом обезбеђен хонорар. На конкурс се могу пријавити особе између 18 и 35 година, које живе у Панчеву или Београду, са или без искуства у писању истраживачких анализа на тему локалних јавних политика, као и они који су мотивисани да уче како се креирају јавне политике.

Одабрани на основу попуњене пријаве ће бити позвани на интервју путем онлине платформе. Сви пријављени ће бити обавештени о резултатима пријаве.
Рок за пријаву је среда 5. мај 2021. у 23:59

Линк за пријаве: :http://bit.ly/konkursistrazivaci

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress