Поводом Међународног дана борбе против корупције 9. децембра

Конкурс за „Црну корупцијску значку Панчева 2021″

УГ Кареја позива грађане и грађанке да им помогну у избору

Поводом наступајућег Међународног дана борбе против коруцпије – 9. децембра, УГ институт за истраживање корупције Кареја из Панчева, организује избор за „Црну корупцијску значку Панчева 2021“.

У том удружењу сматрају да у сваком граду постоје они који заслужују да понесу ово специфично признање, па и у нашем, и позивају грађане и грађанке да им помогну у избору. Први позив биће упућен грађанима и грађанкама да номинују кандидате за ово признање. Номинација ће почети данас, у петак у 18 сати на фејсбук страници организације https://www.facebook.com/institutkareja/

Кандидат за избор „Црне корупцијске значке“ може да буде: институција, функција, правно лице, физичко лице, надимак, али и корупцијски предмет. Нема ограничења у погледу кандидата. Једино је важно да је кандидати за Црну корупцијску значку из Панчева, или да је са градом и Панчевцима у тесним корупцијским везама; без обзира да су они саучесници или оштећени.

Након номинације и формиране изборне листе, током викенда почеће гласање за кандидате. Гласање ће такође бити путем нашег фб-а, и трајаће све до четвртка 9. децембра. Када ће резултати бити саопштени а победник проглашен. Те ће му се фигуративно доделити „Црна корупцијска значка Панчева 2021“. Церемонија проглашења лауреата предвиђена је за 18 сати (9. децембра) у кафеу Купе, о чему ће грађани и грађанке бити благовремено обавештени.

Из удружења позивају друге организације, неформалне група грађана и грађанки или фејсбук групе, да уколико желе да у свом граду организују избор за „Црну корупцијску значку“, да им се јаве на мејл [email protected].

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: