У четвртак, 28. марта

Коначно почињу радови на ограђивању вртића „Славуј“

У четвртак, 28. марта, почеће радови на постављању ограде испред вртића „Славуј“, на Котежу 1, речено нам је у Секретаријату за инвестиције Градске управе Панчево.

Како смо сазнали радови су требали да почну у суботу, 23. марта, али су одложени за четвртак због квара машине.

О тој инвестицији се прича годинама, у више наврата била су обезбеђена средства израду техничке документације и за извођење радова, али до њих до сада није дошло.

Призор у песку испред вртића Славуј. Фото: Славко Радојчић

Тендер за израду техничке документације и извођење радова на постављању ограде за потребе вртића „Славуј“ Котеж 1 – инжењеринг – кључ у руке, је расписан 30. новембра. Због измена конкурсне документације, рок за подношење понуда продужен је са 30. јануара на 16. јануар.

Према конкурсној документацији ограда ће се састојати од четири целине, укупне дужине 200 метара, и биће израђена тако да спречи неконтролисан излазак деце изван круга вртића и да штити дечје игралиште од улаза неовлашћених лица и животиња. Предвиђено је да стубови буду направљени од челичних кутијастих профила, висине 1,8 метара.

Уговор је закључен 2. марта 2019. године са фирмом „Модел 52″, из Београда, вредан нешто више од 2 милиона динара. Рок за извођење радова према уговору је 35 дана.

У Месној заједници Котеж 1 синоћ, у понедељак, 25. марта, на иницијативу Славка Радојчића, који живи у насељу, окупило се око педесетак грађана и грађанки, који су разговарали о проблему непостојања ограде испред вртића. Састанку је присуствовао и Милан Станковић, председник МЗ Котеж 1, који је такође најавио радове у четвртак. Грађани и грађанке који су се окупили договорили су се да ће у случају да радови не почну када су најваљени предузети наредне кораке.

Окупљени су се сагласили да је предео око вртића хигијенски непримерен и веома небезбедан за децу, с обзиром на флаше, лименке, отпадке који се могу наћи у околини вртића, као и због паса луталица.

Прошле године у октобру јавност је била узбуњена када је девојчица испред вртића нашла шприц и иглу, а нешто касније и пас је угризао дете у том простору. Ни после тога ништа није предузето на обезбеђивању дечјег игралишта и заштити деце.

Вртић „Славуј“ је један од већих вртића у Панчеву, грађен је наменски, а похађа га око 270 малишана.

Фото: Славко Радојчић

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: