Трибина Грађанске акције Панчево

Колико смо слободни у данашњем друштву?

Гошће досадашње добитнице награде „Освајање слободе“

Поводом 8. марта, Међународног дана борбе за женска права, Грађанска акција Панчево организује трибину под називом „Освајање слободе“. На скупу који ће бити одржан у петак, 10. марта, у Клубу „Купе“ у Панчеву, од 19 сати говориће неколико досадашњих добитница награде „Освајање слободе“ – драматуршкиња Борка Павићевић, професорка у пензији Србијанка Турајлић, активисткиња и новинарка Аида Ћоровић и, у име Фонда „Маја Маршићевић Тасић“ Александра Берић.

Гошће ће понудити одговоре на питања колико смо слободни у данашњем српском друштву, да ли су морална дискредитација и етикетирање неистомишљеника, као и промовисање послушништва механизми којим се власт учвршћује и којима људе и даље држи у стању подаништва, а не омогућава им и не помаже да се изграде у слободне и активне грађане? Колико су сами грађани одговорни за такво стање? На крају, постоје ли услови за одржавање фер и поштених избора?

Фонд „Маја Маршићевић-Тасић“ додељује награду „Освајање слободе“ од 2001. године истакнутим женама које су допринеле промоцији људских права, изградњи институција правне државе, афирмисале вредности демократије и толеранције у политичкој комуникацији, у знак сећања на прерано преминулу грађанску активисткињу Мају Маршићевић-Тасић.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: