Дебата у организацији Истиномера

Ко надзире медије у изборној кампањи?

РЕМ је у законској обавези да контролише спровођење закона, сматрају ученсници скупа

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) је у законској обавези да контролише спровођење закона као и да о томе обавести јавност, закључак је дебате „Ко надзире медије у изборној кампањи?” у организацији Истиномера.

РЕМ је најавио да неће радити мониторинг медијског садржаја током кампање за председничке изборе, већ ће надзор вршити по пријавама грађана о уоченим неправилностима. Учесници дебате, због ове ситуације, позивали су грађане да у великом броју шаљу РЕМ-у пријаве како би се извршио притисак да ово тело реагује.

„Основано сумњам да је одлука да се ова кампања не посматра политичка одлука и верујем да они и сада интерно раде праћење медија”, нагласила је бивша чланица Савета РЕМ-а Гордана Суша.

Питање како ће РЕМ да нас обавести о резултатима свог рада, односно да ли ће то бити у извештају, усмено, путем саопштења, билтена или на неки други начин – само је питање форме.

„Иако закон не прописује обавезу РЕМ-а да објави у форми извештаја резултате о надзору над емитерима током предизборне кампање, закон свакако прописује дужност РЕМ-а да надгледа спровођење свих тачака закона – па и оне која се односи на понашање у предизборној кампањи”, оценио је Павле Димитријевић, шеф правног тима ЦРТА посматрачке мисије „Грађани на стражи”.

Опширније на линку http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=340707&title=%26quot%3bREM+u+obavezi+da+kontroli%C5%A1e+primenu+zakona%26quot%3b

Данас

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: