Панчевачка промоција нове књиге Синише Јанковића

Како је једна цедуљица срушила МУП?

Нова књига нашег суграђанина Синише Јанковића, полицијског инспектора у пензији, под називом „Како је једна цедуљица срушила МУП„, објављена је недавно у оквиру пројекта Владавина права у Србији на примеру МУП-а, уз подршку Фондације за отворено друштво. Ово је други део едиције која је започета насловом Очи у очи са политичком корупцијом“.

Прва промоција књиге уприличена је 10. маја, у селу Кукуловце код Лесковца, а представљање публикације се наставља у Панчеву, у четвртак, 13. маја. Промоција ће бити одржана у  у кафеу „Манијак“, у Улици Мите Топаловића бр. 10, од 18 сати.

О књизи и о владавини права у Србији говориће аутор Синиша Јанковић и уредник др Предраг Петровић, програмски директор Београдског центра за безбедносну политику (БЦБП), а модератор је Ненад Живковић новинар сајта „Панчево Си Ти“.

Организатори напомињу да због епидемиолошких мера грађани неће моћи да присуствују медијској промоцији, али ће бити у могућности да након тога, у 19 сати испред кафеа „Манијак“ добију свој бесплатни примерак књиге и разговарају са аутором и уредником публикације, уз поштовање епидемиолошких мера.

Издавач публикације је панчевачка организација Институт за истраживање корупције Кареја.

Покушао сам да са више аспеката осветлим политичку корупцију. Ова студија смешта је у шири друштвени контекст као одраз њеног утицаја на владавину права“, објашњава аутор Синиша Јанковић.

„За ту, на први поглед сувопарну тему, определио сам се сагледавши њен актуелни друштвени, али не занемарујући ни научни значај. Ипак, теорија ће остати у другом плану. Тиме не умањујем њен значај, већ је остављам онима који о њој више знају.“

Уредник публикације је др Предраг Петровић програмски директор Београдског центра за безбедносну политику (БЦБП). Стручни консултант је Златан Вулић, некадашњи тужилац и инспектор привредног криминалитета, сада адвокат. Партнери на реализацији пројекта су и организације Народни Парламент из Лесковца и Грађанска акција Панчево.

Током маја и јуна широм Србије биће одржано више промоција књиге, где ће она и моћи да се добије, јер књига неће бити у слободној продаји. Заинтересовани за публикацију могу јавити и на мејл адресу: [email protected].

Синиша Јанковић је полицијски инспектор у пензији. У МУП-у је радио 31 годину, најдуже најдуже на пословима сузбијања привредног криминалитета. Био је члан радне групе МУП-а која је истраживала 24 спорне приватизације. На Правном факултету Универзитета Нови Пазар, био асистент на предмету привредни криминалитет. Сада је председник УО Удружења Институт за истраживање корупције Кареја.

Аутор је више радова из области политичке корупције, као и две књиге из ове области, Очи у очи са политичком корупцијом и књиге Како је једна цедуљица срушила МУП.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: