И ове године 40 милиона на располагању

Како ће бити расподељен новац за медијске пројекте у Панчеву?

О медијским пројекатима одлучивали су Милош Лазић (Асоцијација радио-телевизије Србије), Блаженка Ђиерчан ( Удружење електронских медија „Comnet“) и Нада Гагић, медијска стручњакиња

Једанаестог маја градоначелник града Панчева Александар Стевановић, именовао је  комисију за оцену пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, у оквиру истоименог конкурса, а како сазнајемо решење о расподели средстава би ускоро требало да буде објављено.

О медијским пројекатима одлучивали су Милош Лазић (Асоцијација радио-телевизије Србије), Блаженка Ђиерчан ( Удружење електронских медија „Comnet“) и Нада Гагић, медијска стручњакиња. Лазић у овом послу има искуства, јер је више пута био члан комисије, као члан РАБ-а, „Comnet-a“, Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) и Локал прес-а или као самосталан члан. У Панчеву је већ једном био члан комисије 2019. године, на предлог „Comnet-a“. Гагић је била чланица комисије за оцену медијских пројекта за интернет медије на конкурсу Министарства културе и информисања, на предлог Друштва новинара Војводине.

Према Одлуци о буџету града Панчева за 2021. годину, на располагању за медије је 40 милиона динара, а за разлику од прошле године, када је минимални износ за подршку медијских пројеката са сто смањен на десет хиљада динара, док је максимални са седам подигнут на чак 19 милиона, најмањи износ средстава по пројекту ове године је 50.000, а највећи 15 милиона динара.

Конкурс је расписан 12. фабруара, затворен 4. марта, а према Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, одлука о расподели средстава се доноси најкасније у року од 90 дана од закључења конкурса, дакле до 4. јуна.

О прошлогодишњој расподели средстава прочитајте на линку.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: