Програм пословања јавног предузећа за за одржавање спортских терена и објеката

ЈКП Младост: Продужетак радног времена на базенима

Према програму пословања Јавног комуналног предузећа за одржавање спортских терена и објеката Младост Панчево за 2023. годину, усвојеним на последњој седници Скупштине града Панчева, 27. децембра 2022. године, планиране активности су „повећање броја корисника на базену кроз продужетак радног времена на базенима и објектима са индикатором коришћења сати дневно“.

То ће се како се наводи, постићи кроз „прерасподелу радног времена са планираном радном снагом као и оплемењивањем садражаја на објектима (пуштање музике, ангажоваање средстава за анимацију деце)“.

„Није планирано увођење нових услуга, али је планирано оглашавање у локалним средствима информисања, активно комуницирање на друштвеним мрежама као и директнија комуникација са индустрисјком структуром града“, наводи се у документу.

Планирани приходи и расходи за 2023. годину су 163 милиона динара, од тога 70 милиона из буџета, који су планирани за исплату зарада и наканаду запослених, две рате пореза на имовину и трошкове електричне енергије, гаса, и воде (што је довољно за првих 6 месеци). За измирење осталих зарада, рата пореза на имовину и трошкова у току 2023. треба обезбедити додатна средства из буџета или других извора од 63 милиона динара.

Описујући рад предузећа, у документу се наводи следеће:

Имајући у виду да је Панчево еколошка црна рупа Европе, грађани Панчева имају право, а власт обавезу да им омогући да се у примереним условима баве физичким активностима. Концепцијски, интерес који град показују када је у питању улагање у спортске терене огледа се у атрактивности спортских терена који формирају изглед града.Такође, све је мањи број грађана Панчева који ће бити у прилици да одмор проведу ван града тако да је наша обавеза да им пружимо примерене услове за бављење рекреацијом и спортским активностима“.

Пословање предузећа које има 47 запослених, у 2022. години, како се наводи одвијало се уобичајено, с тим да су трошкови сведени на минумум. Највеће приходе остварују од улазница на базен и то у летњем перидоу. Планирани приходи и расходи су мањи у односу на план за 13 одсто. Остварени број посењтилаца на базену је био 41.240.

ЈКП Младост је губиташ последњих година и до 2017. године губитак је покривен на терет капитала, а губитак од 2017. до 2021. остаје непокривен.

Цео програм пословања доступан је на линку.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: