Од 15. до 21. октобра

Јавна расправа о нацрту Акционог плана града Панчева за превенцију и заштиту од дискриминације

Савет за родну равноправност Скупштине града Панчева прихватио је нацрт Акционог плана града Панчева за превенцију и заштиту од дискриминације (2017-2018) који је израдила Локална мрежа за превенцију дискриминације и подршку ЛГБТ особама и овим поводом отвара јавну расправу.

Јавна расправа о нацрту Акционог плана града Панчева за превенцију и заштиту од дискриминације (2017-2018) спроводи се у периоду од 15. до 21. октобра 2017. године.

У Републици Србији више закона у својим одредбама садрже изричиту забрану дискриминације нарочито по основу сексуалне оријентације. Поред тога стратешки документи Републике Србије нагласили су значај друштвеног и правног проблема када је у питању дискриминацја и понудили одређене регулаторне мере које би требало имплеменирати и спроводити и у јединицама локалне самоуправе ради побољшања положаја дискриминисаних група са акцентом на ЛГБТ особе.

Сврха израде овог документа је унапређивање локалних стратешких докумената, јачање организационих капацитета установа и организација ангажованих у области заштите и промоције права маргинализованих друштвених група као и јачање капацитета интерсекторских мрежа у локалним заједницама за препознавање и адекватно реаговање на дискриминацију, са акцентом на ЛГБТ популацију.

Као општи циљ ставља се промена јавних политика у одређеним областима које могу да буду извор дискриминације грађанки и грађана са акцентом на латентну дискриминацију ЛГБТ особа.

Сви заинтересовани могу погледати нацрт Акционог плана града Панчева за превенцију и заштиту од дискриминације (2017-2018) на интернет страници града Панчева и на сајту Савета за родну равноправност savetzarodnuravnopravnost.rs а стручно – технички коментари и сугестије могу се доставити на и-мејл: [email protected] до 21.октобра 2017. године.

Приликом достављања коментара молимо да се наведе тачно страна, мера и активност за коју се предлаже измена и/или допуна са предлогом новог текста и образложење.

Нацрте документа преузмите на линку:

nacrt-ap-grada-panceva-za-prevenciju-i-zastitu-od-diskriminacije

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: