Допринос поштовању људских права особа са инвалидитетом

Јавна акција чланова Удружења „На пола пута“

Чланови Удружења „На пола пута“, у оквиру пројекта „Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији“, спровели су јавну акцију испред Градске управе Панчево под називом „Мој глас, моја права”, где су суграђанима и суграђанкама делили балоне уз поруку о њиховим правима.

Млади из удружења већ скоро две године учествују у овом пројекту, чији је циљ допринос поштовању људских права особа са инвалидитетом. Они кроз радионице и састанке који се одржавају једном недељно, уче о својим правима и обавезама, како поступити у одређеним ситуацијама, како тражити посао, шта је поштовање, толеранција, уважавати неког и бити уважаван, на шта имамо права по рођењу, а која права морамо заслужити сопственим поступцима.

„Грађани су лепо прихватили и укључивали се у акцију, уз добијени балон саслушали поруку коју им млади самозаступници саопштавају, тако да је Панчево тог 3. и 4. априла био посебно шарен и поучан”, кажу из Удружења.

Пројекат је подржан од стране EIDHR и реализује се у 8 градова у Србији: Нови Сад, Београд, Ниш, Јагодина, Суботица, Нови Пазар, Власотинце и Панчево.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress