Град Панчево одустаје од две инвестиције

Израдње Цикло мотела и реконструкције Црвеног магацина ове године неће бити

Град Панчево одустаје од две инвестиције – израдње Цикло мотела и реконструкције Црвеног магацина, бар ове године. Након девет година од почетка реализације идеје о адаптацији и пренамени велелепног здања саграђеног између 1785. и 1787. године, локална самоуправа је одлучила да раскине уговор о изради Главног пројекта реконструкције објекта из 2012. године, и неколико Анекса уговора из 20113, 2014, 2015, и 2017. године закљученог са фирмом „Машино пројект“.

Разлог за то је, како је објашњено на јучерашњој седници Градског већа, дугачак временски период у којем су се променили бројни закони, због чега је немогуће наставити посао на овакав начин. Пизање је да ли је, како се могло чути, пројкат и даље акутеалн, те да је потребно размислити да ли идеја из 2010. године, која предвиђа да објекат од 7.000 квадратних метара буде место за културне садржаје, и окупљалиште младих, и даље одговара локалној самоуправи.

Друга инвестиција која је сада заустављена је изградња Цикло мотела, на СРЦ Стрелиште. Идеја је покренута 2016. године, када је закључен и уговор са фирмом Homeplan, који ће сада бити раскинут. Проблем је са израдом техничке документације израдом јер, како је речено, она није у сагласности са планском документацијом. Покренута је и иницијатива за промену плана генералне регулација за Целину 2 Стрелиште, како би се створили услови за добијање грађевинске дозовле.

„Утврдили смо да је најбезболније да раскинемо уговор“, речено је на седници.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: