У среду, 31.маја, у Културном центру Панчева

Изложба еколошки ангажованих фотографија

Изложба фотографија „Објективом кроз свет око нас 2017″, која је организована поводом Светског дана заштите животне средине, биће отворена, у среду, 31.маја у 19 сати, у Културном центру Панчева.

Поставка је резултат фотоконкурса који је по седми пут организовао Завод за јавно здравље Панчево, под покровитељством Града Панчева и Фотосавеза Србије.

Овогодишња кампања обележавања Светског дана животне средине посвећена је Климатској писмености, те је за тему конкурса изабран слоган  „Чаробњаштво природе“.

„Наша жеља је да кроз фотографију прикажемо моћ природе, њену енергију стварања, магију којом боји, кити и улепшава нашу планету и земљу Србију и чини је чаробном, али и енергију разарања којом нас опомиње да морамо повести рачуна о свом понашању, чињењу, бахатости и несхватању да ће и после нас ова планета некоме требати“, саопштавају организатори.

Изложба припада поставкама највишег ранга према правилнику Фотосавеза Србије, са 90 радова мајстора, кандидатмајстора фотографије, љубитеља природе и фотографије, младих аутора до 16 година старости из целе Србије.

Како је отврање изложбе 31. маја на дан који се обележава као Светски дан без дуванског дима, указаћемо на везу дувана и животне средине и истаћи циљеве и ове кампање, поручују организатори.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: