Почетак кампање „16 дана активизма против насиља према женама"

Изазови и баријере на које наилазе жене кроз фотографију

У понедељак, 25. новембра у 19 сати у галеријском простору Агенције КомуникАрт (Живојина Мишића 6, у пасажу) биће отворена изложба фотографија „Ефекат реалности“ којом удружење грађанки FemPlatz из Панчева обележава почетак кампање „16 дана активизма против насиља према женама“.

Комплетан програм, назив и идентитет изложбе је продукт заједничког и самосталног рада фотографкиња које излажу на овој изложби, а то су: Анастасија Којић, Уна Лауренчић, Чарна Николић, Жана Шишић, Тамара Костревц, Ирена Љубановић и Ива Тојчић.

Циљ изложбе је да покажемо снагу, креативност и отпорност младих фотографкиња, али и да их активно укључимо у креирање активности организације FemPlatz .

Поред тога, намера FemPlatz-а је да представе различите перспективе и сагледавање баријера и изазова са којима се суочавају жене у Србији, али и да покажу могуће начине освајања слободе.

Изложба је саставни део глобалне кампање 16 Дана активизма против насиља према женама. Кампања почиње 25. новембра када се обележава Међународни дан борбе против насиља према женама, а завршава се 10. децембра када славимо Међународни дан људских права.

Изложба фотографија „Ефекат реалности“ осмишљена је и реализована у оквиру Resilient Roots пројекта који спроводи организација FemPlatz уз подршку CIVICUS-a, Accountable Now, Keystone accountability.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: