За ЈКП „Младост" 7,5 милиона динара

Из текуће буџетске резерве за рачуне за струју, гас и воду

На суботњој седници Градског већа (22.децебра) усвојено је без расправе 49 тачака. Међу њима су биле и измене програма пословања ЈКП „Младост“, ЈКП „Комбрест“, као и измене програма и финансијског плана за 2018. годину установа културе, које су како је објашњено, добиле средства из покрајинских и републичких институција, те је програм морао да се коригује.

Измена програма пословања за ЈКП „Младост“ везана је за коришћење субвениција из градског буџета. Наиме, за то предузеће је из текуће буџетске резерве издвојено око 7,7 милиона динара. Од тога 7,5 милиона динара биће потрошено за рачуне за гас, воду и струју, док ће нешто преко 250.000 динара бити искоришћено за замену ПВЦ столарије на СПЦ Младост. Тако ће укупна издвајања из градске касе за ово предузеће у овој години износити 119,457.00 динара.

На седници ГВ усвојени су и програми пословања неколико јавних и јавно-комуналних предузећа. Према плану за 2019. годину „Урбанизам“ ће из буџета добити 130 милиона динара, „Зеленило“ 70 милиона, „Хигијена“ 80 милиона, АТП 140 милиона динара, док се ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈКП „Грејање“ финансирају из сопствених прихода, и немају субвенције из буџета. Њихов буџет за 2019. годину износиће 782 милиона динара, односно 1 милијарда, за ЈКП „Грејање“.

У 2019. години Водовод је планирао између осталих и капиталну инвестицију прикључења Банатског Новог Села на градски водовод, за који ће бити потребно око 100 милиона динара. То је једино насељено место које још није прикључено на магистрални водовод, а према студији Грађевинског факултета, најбоља опција ће бити прикључење из Качарева.

 

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: