Пројекат SINHRO hub-a

Истраживање о потребама и плановима матураната у пет средњих школа у Панчеву

NEET млади су препознати као посебна рањива група у Националној стратегији за младе и обухватају младе који тренутно нису запослени, нису у процесу образовања или тренинга

SINHRO hub из Панчева спроводи прву активност из пројекта – истраживање о потребама и плановима матураната у пет средњих школа у Панчеву.

Циљ пројекта је квалитативна и квантитативна анализа потреба и планова младих у завршном периоду средње школе, а затим и превенција уласка младих у NEET категорију кроз укључивање у процесе информисања и препознавања личних компетенција релевантних за процес запошљавања.

NEET млади су препознати као посебна рањива група у Националној стратегији за младе и обухватају младе који тренутно нису запослени, нису у процесу образовања или тренинга (на енглеском – Not in Education, Employment, or Training). До младих из NEET категорије је веома изазовно доћи када се дугорочно налазе у њој, због чега је велика вредност у превентивним процесима од којих имају добробити млади у ризику.

Квалитативна и квантитативна анализа кроз мапирање положаја младих у најранијој фази ризика биће први пут урађена у граду. Овај пројекат је темељ за будуће програме подршке младима у процесу запошљавања и развијања каријере, у тренутку када им је то најпотребније, укључујући релевантне актере и ресурсе локалне заједнице.

Пројекат SINHRO hub Навигација кроз мапу личног развоја – Мапирање ризика уласка младих у NEET категорију је подржан и финансиран од стране Ана и Владе Дивац Фондације, Европске уније, у оквиру мреже YouthHubWBT.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: