Исте фирме које ће реконстурисати градско језгро, ангажоване и за уређење приобаља

Као и претходних неколико јавних набавки, и у тендеру за израду техничке документације и извођење радова на уређењу приобаља у Панчеву, STRABAG d.o.o., изгубио је у надметању за најповољнију понуду, након поднетог захтева за заштиту права, који је и овог пута одбијен као неоснован.

Посао су добиле исте фирме које су ангажоване за и израду техничке документације и извођење радова у делу централног градског језгра – група понуђача FINNET инжењеринг, Gradcom Built и БГ Арх. Посао је вредан 385.848.000,00 динара, а осим израде пројектно-техничке документације, предвиђено је и извођење радова на реконструкцији и доградњи јавног осветљења, партерном уређењу левог приобаља реке Тамиш у Панчеву у делу између старог Панчевачког моста (Улица Моше Пијаде) и објекта Југословенског речног бродарства „БРОДОРЕМОНТ“, и изградња приступне саобраћајнице и паркинга са јавним осветљењем испред силоса АД „Ратар“.

Како пише у пројектном задатку, радови ће се изводити по фазама, а рок за извођење радова је максимално 180 календарских дана збирно за све четири фазе радова. За 2021. годину предвиђени су радови на комплетном горњем шеталишту око 3.830 м2 и на доњем око 7.030 м2, укупно око 10.860 м2, а за 2022. годину око 8.210 м2 на доњем шеталишту.

Радови ће обухватити поплочавање пешачких стаза, нове бициклистичке стазе, реконструкцију степеница, нови мобилијар – клупе и канте, изградњу 66 паркинг места, као и ново осветљење.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: