Бројне активности у организацији панчевачког удружења

Институт Кареја обележава Међународни дан борбе против корупције

Поводом Међународног дана борбе против корупције, 9. децембра, Институт за истраживање корупције Кареја припрема богат програм. Објашњавају да стање и обим политичке корупције у Србији заслужује да активности трају дуже.

Сходно значају који политичка корупција има како за друштво у целини тако и за сваког њеног члана појединачно, и ове године програмске активности трајаће неколико месеци“, наводе у организацији.

Активности ће бити реализоване у Панчеву, али и у другим градовима где је то могуће. Међу активностима истичу: „Црна корупцијска значка 2022.“ – избор за доделу признања најзаслужнијима за корупцију; објављивање у виду фељтона антикорупцијске студије „Десет година заблуде и истине о Радној групи МУП-а за 24 спорне приватизације“ у Чачанским новинама и на порталу Панчево си ти; отворени антикорупцијски састанак у Панчеву; антикорупцијска трибина у Панчеву; истраживање о корупцијским жариштима и антикорупцијским потенцијалима на примеру неколико градова.

Кареја је једна је од ретких организација у Србији која има за основни циљ супротстављање корупцији, у складу са тим Међународни дана борбе против корупције сматрају својим празником.

Позивају све грађане и грађанке из Панчева и околине који желе да у границама својих могућности помогну борбу против политичке корупције, да им се јаве на мејл [email protected] без обзира на струку и образовање, и године.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: