У Банатском Новом Селу, Иванову, Јабуци и Качареву

Имена насељених места и улица ускоро и на језицима националних мањина

У складу са изменама Закона о изменама и допунама закона о локалној самоуправи, Статут Града Панчева биће промењен, сагласили су се чланови Градског већа на јучеррашњој седници. Након што измене потврде одборници Скупштине града, на поменути документ мишљење треба да Министарство за државну управу и локалну самоуправу, те ће он поново бити разматран на седници градске Скупштине.

Новина у том документу између осталог је и исписивање назива насељених места, улица, тргова, осим на српском, ћирличном писму и на језицима националних мањина у местима где је број њихових припадника виши од 15 одсто.

Тако ће у Банатском Новом Селу називи бити написани и на румунском језику, у Иванову на мађарском и Бугарском, у Јабуци и Качареву на македонском језику.

Такође, члан 10. Статута се мења и предвиђа да нове називе улица, тргова, насељених места, утврђује град, уз претходну сагласност покрајинског органа.

На територији града где су у службеној употреби, осим српског језика и ћириличног писма и језици националнох мањина, неопходна је и сагласност националног савета.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: