Инцијатива Одбранимо Теслу позива грађане да поднесу примедбе на урбанистички пројекат

И комплекс „Славина“ на удару инвеститора

Реч је о значајном индустријском и културном наслеђу

Инцијатива Одбранимо Теслу обавестила је грађане да је у току јавна презентација урбанистичког пројекта, у оквиру којег је планирана изградња стамбено-пословног комплекса, на простору „Славине“.

Према пројекту биће изграђене две четвороспратнице – једна са 33 стана, и пословним простором и друга сачињена од две ламеле, са 118 станова и подземном гаражом.

Увид у Урбанистички пројекат може се извршити у згради Градске управе града Панчева, Трг Краља Петра I, бр.2-4 у Панчеву, у холу шестог спрата, у Секретаријату за урбанизам, грађевинске, стамбено-комуналне послове и саобраћај. Информације и сва обавештења о јавној презентацији можете добити на телефон 013/353-304, канцеларија 609 и 610, у времену од 10 до 13 сати у периоду трајања јавне
презентације од седам дана, почев од 19. марта, што значи до сутра, 26. марта.

Такође, грађани могу да поднесу и писмене примедбе на адресу Градске управе.

У примедби коју су поднели, активисти Иницијативе Одбранимо Теслу, подсећају да комплекс „Славина“ представља значајно индустријско и културно наслеђе, које треба очувати и и реконструисати као амбијенталну целину, како би била у служби грађана, слободних уметника и занатлија, а не у служби инвеститора.

Они су позвали све грађане да доставе примедбе на план, у два примерка, до сутра до 15 сати у Градском услужном центру Панчева и овим путем изрази незадовољство на план.

Пример примедбе можете преузети овде – Primedba na Slavina projekat.

Подсетимо, у комплексу „Славина“, Ђорђе Вајферт је подигао фабрику леда, а цео локалитет добија тај назив по Вајфертовој гостионици. Овај комплекс део је „Вајфертове руте”, у оквиру које се грађани нашег, али и других градова упознају са ликом и делом Ђорђа Вајферта, обилазећи његову родну кућу, Панчевачку пивару, и друго значајно наслеђе које је Вајферт оставио.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: