Број комисија, савета и других радних тела требао је да буде познат половином фебруара

Градска власт не поштује своју одлуку

Након Извештаја о ревизији буџета града Панчева за 2016. годину Државне ревизорске институције у којем је одговорним лицима Града препоручено да преиспитају потребу постојања Комисија и других радних тела, Скупштина града усвојила је Одлуку о преиспитивању потребе постојања Комисија и других радних тела које је образовао Град Панчево, на седници одржаној 12. јануара.

Након амандмана одборника из Слободног Панчева, који је прихваћен, а односио се на обавезу да се у року од осам дана објави списак свих комисија и радних тела, као и одговарајућих органа који поступају по одлуци, на интернет страници Града Панчева, рок за тај посао је ипак продужен на 30 дана.

Међутим, како смо сазнали на јучерашњој седници Градског већа, комисије и друга радна тела још увек нису избројани, па сходно томе нису ни објављени на сајту града. 

У складу са наведеном Oдлуком овог месеца је укинут Савет за културу. Међутим, Савет за спорт наставио је да функционише, а на јучерашњој седници Градског већа, дошло је до измене и допуне Решења о образовању Савета за спорт Града Панчева.

Како је објашњено чланови Савета не примају накнаду за свој рад и у питању је усклађивање са Одлуком о преиспитивању потребе постојања комисија и других радних тела које је образовао Град Панчево. Наиме, од сада ће Савет морати да сачињава записнике са седница, а дошло је и до промене назива радног места секретара Савета.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: