Стигла потврда из руске компаније

Гаспромњефт заинтересован за учешће у приватизацији Патрохемије

Гаспромњефт је заинтересован за учешће у приватизацији Патрохемије из Панчева, потврдио је председник Управног одбора те руске компаније Александар Дјуков у разговору са српским министром рударства и енергетике Александром Антићем.

Они су разговарали на маргинама 9. Међународног гасног форума у Санкт Петербургу, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

Антић је казао да је будућност Петрохемије од изузетног значаја и да јој је стратешки партнер потребан због инвестиција, које треба да обезбеди да та компанија дугорочно стабилно функционише.

Дјуков је истакао да Гаспромњефт има потенцијални интерес за учешће у изналажењу адекватног модалитета приватизације Петрохемије, а договорено је, како је саопштено, да Влада Србије и та компанија интензивирају и конкретизују разговоре о тој компанији.

На састанку је анализирана реализација текућих пројеката, пре свега „Дубока прерада“ (модернизација Рафинерије Панчево), који је значајан за цео нафтни сектор, а који ће осигурати да Нафтна индустрија Србије (НИС) остане лидер на захтевном регионалном тржишту нафтних деривата.

Оцењено је да треба уложити додатни напор да НИС, заједничка компанија Владе Србије и руског Гаспрома, која има утицај на укупну економију Србије, оствари још боље резултате, у складу са очекивањима оба акционара.

Бета

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: