Фотоконкурс „Положај жена у друштву“

Како изгледа женска солидарност? Којој жени се дивите? Са каквим препрекама се жене суочавају? Како жене мењају свет? Какве су предрасуде о улози жена у друштву? Како Ви видите жену и породицу? А љубав? Насиље? Јесу ли жене увек плаћене за свој рад? За какав рад нису? Јесу ли жене једнаке или су дискриминисане?

Ако на неко од наведених питања одговорите својом фотографијом, можете да освојите Никон ДЛСР професионалну камеру, Никон компакт фото-апарат или пакет књига, као и да своје ауторско дело учините делом изложбе која ће обићи десет градова, од Новог Сада до Призрена. Важна нам је порука коју желите да пренесете, а квалитет саме фотографије и није толико битан. Жири ће чинити представници мисија ОЕБС-а, фотографи из Београда и Приштине и представнице Алумни мреже.

Конкурс је отворен за све, без обзира на род, године старости или етничку припадност и доступан је на три језика: српском, албанском и енглеском.

Фотографије са насловом и краћим описом, поруком или слоганом (дужине до пет реченица) заједно са својим личним подацима (име, адреса, број телефона, имејл и пар речи о себи) потребно је послати на имејл адресу [email protected] до 5. јуна 2017. Могу се послати највише три фотографије.

„Оно што је заједничко за све алумнисткиње мреже Дијалога за младе жене јесте схватање да, упркос свим порукама које добијамо из заједнице и посебно из медија, ми ипак имамо много више заједничког него што се на први поглед може видети и много више тога што нас повезује него онога што нас раздваја. Имамо и добре узоре, како јаке жене из Follow Us иницијативе које су одважне да воде дијалог и када мушкарци за то нису спремни, тако и наше мајке, баке, прве комшинице, колегинице које су нам помогле да видимо свет неким другим очима, али и мушкарце који су заиста спремни на то да будемо једнаки. Управо је то порука коју желимо да пренесемо: заједно можемо да мењамо свет“.

Слањем фотографија сви учесници конкурса изјављују да су фотографије њихова интелектуална својина и да прихватају да њихови радови буду изложени током „Караван дијалога“ као и да буду објављене у промотивне сврхе. Мрежа алумнисткиња Академије дијалога не сноси никакву одговорност за фотографије учесника конкурса. Награде се неће доделити онима који поступају супротно свим наведеним  прихваћеним правилима конкурса.

Алумни мрежа окупља младе жене из Београда и Приштине, са циљем оснаживања дијалога између две заједнице. Академија је део Follow Us иницијативе коју чине истакнуте политичарке и активисткиње из Београда и Приштине. Иницијатор и фасилитатор Академије и Иницијативе је Организација за европску безбедност и сарадњу.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress