У организацији Завода за јавно здравље Панчево

Фотоконкурс „Објективом кроз свет око нас 2109″

Девету годину за редом, Завод за јавно здравље Панчево организује фотоконкурс и изложбу еколошки ангажованих фотографија посвећених Дану планете Земље и Светском дану заштите животне средине, а овогодишња тема је „Повратак природи”.

Организатори кажу да желе да укажу на неопходан повратак природи и очувању биљног и животињског света, за акцентом на важност свог живог света и важност унапређења квалитета ваздуха.

„Циљ нам је да истакнемо да људи нису сами на овоме свету, да у природи морамо поштовати сав живот, и да је потребно да се из свог урбаног, модерног, виртуелног, технолошки често пренатрпаног света – вратимо природи“.

Замишљено је да након конкурса, изложба буде конципирана од фотографија природе Србије у којима се огледа и позитиван и негативан аспект животне средине Србије. Места на којима се огледа сва лепота Србије, обнављајућа, лековита моћ њене природе, живи свет који је ту поред нас, али и места на којима ваздух има боју, вода непријатно мирише и на фотографији, отпад прави „споменике“ …

Прихватаће се фотографије које се односе на све сегменте животне средине Србије.

Фотоконкурс се спроводи према Правилнику Фото савеза Србије, учешће је без котизације, а рок за пријем радова је 12.мај. Пропозиције и пријавни лист могу се наћи на сајту Завода  www.zjzpa.org.rs и на сајту Фото савеза Србије  www.fotoss.org

Фотографије за изложбу након истека рока за пријем фотографија бира селектор Мирослав Предојевић, мајстор фотографије Фото савеза Србије.

Изложба ће се реализовати у два сегмента: Изложба фотографије младих до 16 година и Изложба фотографије одраслих аутора, биће део Међународног БУДИ фестивала у Панчеву, а организује се под покровитељством Фото савеза Србије.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: