Формирана радна група за израду Медијске стратегије

Чланови Радне групе у име медијских и новинарских удружења су: Вукашин Обрадовић, Тања Максић, Јелена Клеут, Стојан Марковић, Бобан Томић, Далила Љубичић, Нино Брајовић, Маја Раковић и Драгана Чабаркапа.

Представници државе у Радној групи су: представници Министарства финансија Јелена Танасковић, Министарства правде Радомир Илић, Министарства за државну управу и локалну самоуправу Саша Могић, Комисије за заштиту конкуренције Марија Ковачевић, Републичког законодавства Ранка Вујовић, Управе за јавне набавке Јелена Марковић, Републичког секретаријата за јавне политике Дејан Ракетић, као и представник Владе Војводине Атила Мартон.

Медијска стратегија ће бити израђена уз подршку ОЕБС-а и Делегације Европске уније у Србији, чији су представници присуствовали састанку.

Договорено је да ће ОЕБС у наредном периоду наставити да пружа подршку експертима које ће одабрати медијска и новинарска удружења, а који ће као експертски тим помоћи у изради стратегије.

На састанку је договорено да Влада Србије формира Координационо тело за сарадњу са медијима, док ће медијска и новинарска удружења формирати Тим за дијалог. Ова два тела заједно ће и оперативно радити на решавању проблема новинара и медија.

Чланови поменутог координационог тела биће саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић, саветница председнице Владе Србије за медије Јелена Ковачевић, Немања Пантић из Министарства унутрашњих послова, Ана Суботић из Министарства културе и информисања, Милица Вучковић из Министарства правде, Јелена Парезановић из Министарства државне управе и локалне самоуправе и Ранка Вујовић из Републичког секретаријата за законодавство.

У Тиму за дијалог биће представници медијских и новинарских удружења.

УНС

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: