Пореска управа објавила списак највећих дужника

Двадесет панчевачких предузећа у стечају дугују за порез 3,5 милијарде динара

Највише дугује Индустрија стакла Панчево – 929.389,018 динара

Пореска управа Министарства финансија објавила је списак највећних дужника закључно са 31. децембром 2017. године. На списку правних лица која су у стечају је чак 20 панчевачких предузећа која укупно дугују 3,5 милијарде динара. Највећи дужници су: Индустрија стакла – 929 милиона динара, Агрожив АД Житиште – 580 милиона динара, Тргопродукт АД – 512 милиона динара, АД Фабрика сијалица – 421 милиона, АД за ремонт, одржавање и израду процесне опреме ХИП Петроремонт – 219 милиона, Минел – 175 милиона, Утва радник – 149 милиона, а на списку су и Семе Тамиш, Хладњача, АД Млекара, Клупко, Новитет, ГИП АД и друга предузећа.

Међу правним лицима из Панчева која су обрисана са евиденције Агенције за привредне регистре, а која имају неизмирене пореске обавезе су предузећа у стечају: ДОО Агрожив комерц – 437 милиона динара, ХИП развој и инжењеринг – 142 милиона, Индустрија обуће – 85 милиона динара, АД Слобода – 22,5 милиона динара и други.

Од активних правних лица на списку су само Еко патрола – 53 милиона динара и Исолмец ДОО – 45 милиона динара.

Међу правним лицима којима је одузет ПИБ из Панчева највећи дужници су Привредно друштво за трговину и услуге Александра текстил ДОО – 60 милиона динара, и АД Флуид Утва – 51 милиона динара.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: